For you! The Download Section

Download details

Press release 04-06-2014 (NL ONLY) Press release 04-06-2014 (NL ONLY)

Helmonds studioproject Gashunters debuteert met 3 albums in één jaar!

Onder de artiestennaam Gashunters lanceerde songwriter/muzikant Hans Geurts (Helmond) enkele weken geleden zijn derde album. Een opmerkelijke muzikale solo-productie werd in één jaar gerealiseerd. Het eerste album “A Quiet Taste” kwam in mei 2013 uit, vier maanden later gevolgd door “A True Man’s Home”. Met de toepasselijke titel “The End Of The Big Bang” werd de volledig eigenhandig geproduceerde debuut-trilogie eind april 2014 afgesloten. In totaal 32 songs, ofwel exact 2 uur en 18 minuten aan muziek die met de slogan ‘Prog pop from the lowlands’ wordt gecommuniceerd.

Prog pop

Prog pop is een benaming voor melodieuze pop- en rocksongs met alternatieve invloeden, een niche in de popmuziek. De bijnaam Hansenberg, ontleend aan de hoofdpersoon uit Hans’ favoriete TV-serie ‘Breaking Bad’, is er niet voor niets. In zijn muzieklaboratorium mengt Gashunters harmonieuze pop met progressieve rock en jazzy dingetjes tot een geheel eigen mix. Gashunters verkent allerlei genres en inspiratie komt van vele kanten: Pink Floyd, Peter Gabriel, Beatles, Queen, Jazzanova, Incubus, Masters Of Reality, 10CC, Steelers Wheel, Nick Cave en vele, vele anderen. En bovenal van Gentle Giant, de alltime favourite. Een hokje is moeilijk te vinden maar het geeft een idee hoe Gashunters klinkt: een beetje vreemd, maar wel lekker. Melodieus, soms bombastisch en dramatisch, soms fragiel, dan weer rockend.

Het lab

Het creatieve lab is de meeste tijd volop in bedrijf. In tegenstelling tot de crystal meth in ‘Breaking Bad’ zijn de muzikale producties van Gashunters volkomen onschadelijk en zelfs een welkome verslaving. De bijna compulsieve creativiteit in het schrijven van muziek en tekst wordt vooral gevoed door een algemeen onbegrip ten opzichte van de wereld. In de songteksten worden thema’s verwerkt als de afbraak van collectiviteit, normen en waarden, de liefde en de complexiteit van menselijke relaties, het neo-liberalisme en de heersende klasse die liever voor zichzelf zorgt dan visie ontwikkelt. Daarnaast is er zeker ook oog voor en hoop op nieuwe initiatieven die overal ter wereld toch lijken te ontstaan... 

Het resultaat

De drie albums van het afgelopen jaar vormen samen een behoorlijk compleet beeld van wat er in het Gashunters lab wordt bereid. Hans(enberg) neemt alle instrumenten en zangpartijen voor zijn rekening. In deze trilogie gaat het alle kanten op: rustieke momenten met gevoelige piano, strijkers en kabbelende electro en stevige stijlexercities met behulp van synths, gitaren en drums. De songteksten zijn even divers, gáán ergens over en hebben vaak meerdere lagen. De songs zetten je door ’t soms paradoxale samenspel van muziek en tekst nogal eens op het verkeerde been.

Studioproject

Het Gashunters lab is gevestigd in de digitale Twoomusic homestudio. Thuis op zolder werkt Hans vooral in zijn eentje, licht autistisch en lekker eigenwijs. Het debuut is volbracht, de evolutie gaat voort. Vanaf mei 2014 gaat Gashunters een volgende fase in en worden externe bijdragen van muzikanten en vocalisten aan het concept toegevoegd. Uitbreiding in de vernieuwde opzet van Gashunters biedt ruimte voor nóg meer creativiteit en diverse samenstellingen, waardoor een nog breder muzikaal spectrum kan worden bestreken.

Zowel fysieke distributie (CD, vinyl, etc.) als live presentaties behoren vooralsnog niet tot de concrete plannen, maar wie weet... Stap voor stap wordt de toekomst verkend. Ondertussen zal Gashunters met enige regelmaat nieuwe albums en/of singles blijven uitbrengen.

Wereldwijd online

Bijna in tegenspraak met de term homestudio is er vooral sprake van een internationale oriëntatie. Mede door een zeer kleine doelgroep in Nederland wordt de muziek al vanaf het begin wereldwijd gedistribueerd. Via een zoekactie met ‘gashunters’ als trefwoord in Google, Youtube of in het aanbod van online providers als iTunes, Spotify, Amazon, etc. zijn albums en songs beschikbaar voor streams en downloads op computer, TV, tablet en telefoon.

Optredens zijn er (nog) niet, maar als fan of supporter kun je het Gashunters project ondersteunen door muziek online te luisteren of kopen en via buzzing in de social media. Gashunters is aanwezig op Youtube, Facebook en Twitter en uiteraard is er de eigen website om de muzikale boodschap te verspreiden: www.gashunters.com.


NOOT VOOR DE REDACTIE

DJ’s, muziekredacteuren en andere belangstellenden kunnen contact opnemen om – uiteraard gratis - één of meer songs in MP3 of WAV CD-formaat (bijvoorbeeld via WeTransfer) toegezonden te krijgen. Eventueel zijn albums en singles ook op CD verkrijgbaar. Hans is beschikbaar voor toelichting en interviews.

Download de Press Kit, bestaande uit een Word document, een PDF bestand, een platte tekstbestand en een aantal afbeeldingen. Zie Download knop rechts.

Meer informatie

 • Gashunters werkt bij voorkeur en bijna uitsluitend via digitale, online wegen. Op de hieronder vermelde internetplekken is allerlei achtergrondinformatie te vinden, of via zoektermen als ‘gashunters’ en ‘twoomusic’, al dan niet in combinatie met de naam ‘Hans Geurts’.
   
 • Alle muziek is te beluisteren en downloaden via de populaire online providers, zoals o.a. iTunes, Spotify, Amazon, Rdio en CD Baby. Een uitgebreide bloemlezing - met complete songs, zonder enige beperking te beluisteren! - uit de gehele trilogie is te vinden in de Music StoreArtist Playlist op de Gashunters Facebook Bandpage: https://www.facebook.com/GasHunters/app_470868196288052
   
 • Tijdens de productie van “The End Of The Big Bang” kwam de single “Frankenstorm Freak” uit, die in samenwerking met een Amerikaanse tekstschrijver tot stand is gekomen en uitgebracht ter herdenking van orkaan Sandy (oktober 2012).
   
 • Hans Geurts

  Hans, geboren (1956) en getogen in Horst (L), is al decennia lang actief in de muziek. Midden jaren zeventig en begin jaren tachtig redelijk succesvol met bands als Argus en The Reverbs. Samenvallend met enkele verhuizingen (Den Bosch, Rotterdam, Schiedam en Gemert/Handel) ontdekte hij als songwriter in de latere 80’s en de 90’s de voordelen van de homestudio. Aan het einde van het vorige millennium schreef hij jarenlang muziek voor toneeluitvoeringen in het Handelse Openluchttheater. Onder de vlag van Twoomusic wordt uiteenlopende muziek geschreven en geproduceerd,  ook voor bedrijven. In 2005 was er een eenmalige try-out als alternatieve one-man-band. De commerciële verkenningen in de jaren hierna leverden niet de gewenste kick voor zijn blijkbaar intrinsiek alternatieve geest. In het afgelopen decennium was hij in de regio nog wel eens actief tijdens jamsessies en met enkele blues/rock bands.

  Sinds 2013 ligt de focus echter volledig op het project Gashunters. Verbeelding is hier de enige beperking, het kan en mag alle kanten op. Toetsen en zang vormen daarbij zijn basis, maar in dit project worden vele instrumenten door Hans ingezet. Hans is voortdurend op weg naar nieuwe doelen en altijd geëngageerd bezig met het 'waarom'. Als individu in de maatschappij maar ook als muzikant. Niet voor niets speelt de term ‘Genius’ een centrale rol in zijn leven, zowel zakelijk als muzikaal. Genius is een zoekende en scheppende geest. Vragen en antwoorden, vertaald in muziek en tekst, in songs en instrumentals. De creatieve drive is onuitputtelijk. Zijn muziek is uiteenlopend, maar heeft eigenlijk altijd wel herkenbare trekjes. In het huidige project zou je dat kunnen vertalen naar een echte ‘Gashunters groove’.
   
 • Onder de naam Twoomusic werkt Hans Geurts vanaf 2001 samen met Astrid Rhemrev in een songwriterscollectief dat muziek en teksten schrijft voor zeer uiteenlopende genres en artiesten.  Recentelijk is bijvoorbeeld ‘Samba Oranja’, een WK Voetbal 2014 lied, uitgebracht door het duo Har en Bar, ook uit Helmond.

Contactgegevens

Twoomusic / Hans Geurts

T            0622545594/0492512648                                             W  www.gashunters.com

M           hans@twoomusic.com                                                      www.twoomusic.com

              info@gashunters.com                                                       www.facebook.com/gashunters

              www.youtube.com/gashunters                                           www.twitter.com/gashunters(@gashunters)

 

 

 

Information
Created 2014-06-04
Changed 2015-09-01
Version Press Kit
Size 2.54 MB
Created by Redactie
Changed by Hans Geurts
Downloads 30
License
Price